Via Facebook doe ik mee met een Art Journaling Round Robin.
Round Robin is een term die in het label-lijstje rechts op dit blog al voorkomt. Al eerder deed ik mee met een ronde om creatieve pagina's te maken en die toe te sturen naar een dame die je niet kent, maar waarvan je weet dat ze van creativiteit houdt.
Art Journaling is een manier om creatief bezig te zijn, alles mag en alles kan. Schrijven, tekenen, schilderen, stempelen, plaatjes plakken, mooie uitspraken verzamelen……. Dat kan in een dagboek, een experimenteer boek, een verzamel boek, een even lekker kliederen boek enzovoorts.
Dankjewel Coby & Lucretia voor deze en de andere mooie definities :-)
Foto van Yvonne Koops van mijn envelop en kaartje bij opdracht 2 |
Dus creatief bezig zijn en dat op de post doen is de kern van het verhaal. 15 opdrachten zal ik krijgen om op voorbewerkte pagina's met gaatjes uit te werken. En ik zal ook 15 uitwerkingen van anderen ontvangen, die ik door middel van die gaatjes en speciale ringetjes kan samenbinden tot een boekje.
Van oktober tot en met mei zal ik elke 2 weken een opdracht uitwerken. Hieronder mijn uitwerkingen van de 1e zes opdrachten.
1. Gebruik minimaal 1 stencil
Een stencil (ook wel template of mask genoemd) is een sjabloon, meestal van kunststof, waar je bijvoorbeeld verf door kunt aanbrengen met een sponsje, kwast, paletmes.
Hier heb ik een stencil gebruikt dat ik zelf gesneden heb uit zo een plastic voorkantje dat je gebruikt als je op je werk een boekje bindt. Linksonder op het werkstuk zie je nog een goed stukje van het motief, de rest is door verf en stempels bedekt :-)
2. Gebruik een tag
Een tag of wel een labeltje diende gebruikt te worden. Deze opdracht maakte ik voor Yvonne, die in Zeeland woont. Ze is geen Zeeuwse - begreep ik later - maar ze snapte wel de Zeeuwse tekst rechtsonder :-)
Even een kleine impressie van hoe mijn werkblad er dan uitziet, tijdens het maken van zo'n pagina.
3. Gebruik deli paper
Delipaper is een dun velletje papier, in broodjeszaken gebruiken ze dit papier om broodjes in te pakken. Ik werkte deze pagina uit in de stijl die ik leerde tijdens een workshop van Birgit Koopsen in september 2016.
Eerst collage papier maken op het delipaper met verf, stempels en sjablonen (foto 1), dat dan verscheuren en random opplakken (foto 2), waarna ik de tekening heb opgezet en de overige ruimte met blauw heb ingekleurd.
4. Gebruik een foto/afbeelding
Voor de 4e opdracht gebruikte ik een plaatje uit een tijdschrift van een schilderij van Piet Monderiaan. Ik wilde het zo verwerken zodat je het plaatje niet meer terug kan vinden.
Zie jij het nog?
5. Gebruik boekpapier
Deze tekening op boekpapier had ik al een poosje liggen. Ik maakte er nog een pagina naast met een toepasselijke tekst.
6. Gebruik warme of koele kleuren
Ik koos voor warme kleuren, en ging aan de slag met roze, rode, oranje en gele acrylverf. Met stukjes roze papier uit de restjesdoos, washi tape en stempels. En met Takkie en het vosje waarover ik in dit blogje al schreef :-)
De tekst is een pangram, een zin met alle letters van het alfabet er in. Als je van handlettering houdt, dan is dit echt een alfabet om uit te proberen. Het is heel simpel omdat alle letters tussen 2 regels passen. En het geeft een leuk effect. Hieronder nog een voorbeeld van dit lettertype.
Tot zover de eerste 6 opdrachten. Ik kom later terug met de volgende serie :-)
1 opmerking:
Geweldig leuk!
Ook ik ben aan het snijden aan een eigen stencil! Xx
Een reactie posten
Bedankt voor je berichtje!